•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Milánói krémsajtos töltött gomba

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Vegetáriánus

A gomba és a paradicsom klasszikus párosa a milánói szószban most töltött gombafejek formájában kerül az asztalra. Az intenzív, olaszos fűszerezés  jól harmonizál a lágy krémsajttal, a tetején pedig sütés közben ropogósra pirul a reszelt sajt.

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A megmosott, enyhén sózott gombák tönkjét kiszedjük, és 200 fokon, lefele fordítva, sütőpapírral bélelt tepsiben a gombafejeket elősütjük.

  2. A krémsajtot elkeverjük a tojásokkal és a Milánói alappal.

  3. A gombafejekből kicsepegtetjük a levet, amit eresztettek sütés közben, és egy villával meg is szurkáljuk a fejeket, hogy a további sütés közben se ázzanak el.

  4. A gombafejekbe töltjük a fűszeres krémsajtot, reszelt sajtot púpozunk a tetejére és 200 fokos sütőben 15-18 perc alatt készre sütjük.

#okostipp

A krémsajtot helyettesíthetjük 30 dkg zsíros tejföl és 10 dkg sajt keverékével is. A gomba sütés közben sok vizet veszít, ezért az egyszerűség kedvéért közepes vagy annál nagyobb méretű gombafejeket válasszunk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére