•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Milánói mozzarellás pite

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Vegetáriánus

Az egyszerű és gyors piték mindig sikert aratnak, akár gyors ebédként, akár egy pohár borral vacsorára tálaljuk őket. Zöldsalátával, négy személyre főételnek is elegendő, de különleges köretként is megállja a helyét könnyű, sült húsok mellé.

Köszönjük a receptet Piszkének. 

Elkészítés
  1. A vajas tésztával béleljünk ki egy 24-26 cm-es kerek piteformát, alaposan nyomkodjuk a széleket a forma oldalához, majd kenjük meg a felvert tojás egy részével. A végén jól szurkáljuk meg villával, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük 5-7 percig.

  2. Közben az olajon pároljuk meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a MAGGI XXL Milánói makaróni alapot és a tejszínt. Kevergetve melegítsük össze, majd keverjük bele a maradék tojást is.

  3. A mozzarellákat és a paradicsomot vágjuk vékony szeletekre.

  4. Az elősütött tésztaformába öntsük bele a szószt, a sajt- és paradicsomszeleteket váltogatva, kör alakban rakjuk rá, majd  toljuk vissza a forró sütőbe 15-17 percre.

#okostipp

Leveles tészta helyett használhatunk sós, omlós tésztát is.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére