•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Milánói risotto

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A borjúvelőt megfőzzük és a levét leszűrjük
  2. A hagymát és paprikát apróra vágjuk és a vaj felében megpároljuk
  3. Mikor kicsit megpirult, hozzáadjuk a velőt és további 2 percig sütjük
  4. Hozzáadjuk a rizset és még 2-3 percig pároljuk
  5. Egy csésze fehér borral (vagy sörrel) felöntjük
  6. Hozzáöntünk néhány merőkanál borjúhúslevest, s addig főzzük tovább míg a rizs felszívja a levet és megpuhul
  7. Amikor a rizs megfőtt és elfőtt a lé nagy része, eloltjuk a tüzet, s hozzáadjuk a parmezánt, a maradék vajat, sáfrányt, sót, borsot, majd jól összekavarjuk

#okostipp Melegen tálaljuk sörben főtt borjúhús mellé. A milánói risotto receptet BD ajánlotta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére