•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Mimóza sütemény

Hozzávalók
  • 500 g liszt200 g vaj, vagy zsír100 g porcukor1/2 csomag sütőpor (egy teáskanál)3 tojássárgájavaníliás cukorcitromhéjtejföl vagy joghurt, amennyit a tészta felvesz, körülbelül 3 evőkanál margarin
  • 200 g vaj200 g porcukor1 csésze langyos tej4 evőkanál lisztdiónagyságnyi vaj1 leve és a héja lereszelvevaníliás cukor1 üveg lekvár (cseresznye, csipkebogyó vagy barack, a lényeg, hogy savanykás legyen) citrom
  • 500 g liszt200 g vaj, margarin vagy zsír100 g porcukor1/2 csomag (egy teáskanál)3 tojássárgájavaníliás cukorcitromhéjtejföl vagy joghurt, amennyit a tészta felvesz, körülbelül 3 evőkanál sütőpor
  • 500 g liszt200 g vaj, margarin vagy zsír100 g porcukor1/2 csomag sütőpor (egy teáskanál)3 tojássárgájavaníliás cukorcitromhéjtejföl vagy joghurt, amennyit a felvesz, körülbelül 3 evőkanál tészta
  • 200 g vaj200 g porcukor1 csésze langyos tej4 evőkanál lisztdiónagyságnyi vaj1 citrom leve és a héja lereszelvevaníliás cukor1 üveg (cseresznye, csipkebogyó vagy barack, a lényeg, hogy savanykás legyen) lekvár
  • 200 g vaj200 g porcukor1 csésze langyos tej4 evőkanál lisztdiónagyságnyi vaj1 citrom leve és a héja lereszelvevaníliás cukor1 üveg lekvár (cseresznye, vagy barack, a lényeg, hogy savanykás legyen) csipkebogyó
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Tészta Készítsd el a tésztát a hozzávalókból, majd válaszd szét 4 egyenlő részbe
  2. Mindegyiket nyújtsd ki megfelelő vastagságúra, majd süsd meg őket a tepsi hátulján, sütőpapíron
  3. Előmelegített sütőben kell sütni, közepes hőfokon, 15 percig
  4. A tésztalapok fehérek kell maradjanak, nem kell várni, amíg megbarnulnak
  5. Krém Keverd a vajat habossá, majd add hozzá a porcukrot
  6. Keverd el a 4 evőkanál lisztet hideg tejben, majd add hozzá a többi tejet is, és forrald fel alacsony lángon
  7. Közben kavargasd, amíg egybe nem áll a krém
  8. Add hozzá a szükséges vajat, majd hagyd kihűlni
  9. Tedd bele a vajban elkevert porcukrot, a vaníliás cukrot, citromlevet és reszelt citromhéjat
  10. Összeállítás Az első lapot be kell kenni a lekvár felével
  11. Tedd rá a második lapot, amelyet meg az összes krémmel kell bekenni
  12. Helyezd rá a harmadik lapot, melyre mehet a lekvár második fele, végül meg rakd a tetejére az utolsó lapot, amit szórj meg porcukorral és vaníliás cukorral
  13. Az így kapott süteményt tedd félre másnapra, tartsd szobahőmérsékleten
  14. Fedd le fóliával, hogy a lapok puhuljanak meg
  15. A receptet pansy ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére