•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Mini, magyaros partifalatok

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Sokan kedvelik a látványpékségekben kapható, sós vagy édes falatkákat, de valószínűleg arra nem gondolnak, hogy az otthoni előállításukat is érdemes megpróbálni. Ezek a finom, töltött, húsos falatok biztos sikerre számíthatnak minden korosztályban, a fűszeres-húsos töltelékkel pedig igazán laktatóak is.

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A húst elkeverjük a zsemlemorzsával, a fűszerkeverékkel és a felvert tojásokkal. A felvert tojásból hagyjunk meg egy evőkanálnyit későbbre a tészta széleinek és tetejének a megkenéséhez.

  2. Formázzunk ujjnyi vastag rudakat a húsos masszából.

  3. Tekerjük ki a vajas tésztát és egyenként helyezzük rá a szélére húsrudakat. Szorosan, egy rétegben tekerjük be a tésztával, vágjuk el a tésztát ott, ahol a tekerés véget ér. A tészta széleit kenjük meg a maradék felvert tojással és ragasszuk össze. Ez a rész kerüljön majd alulra, amikor a tepsibe rakjuk. Ezt a folyamatot addig ismételjük, ameddig el nem fogy a tészta.

  4. Ha készen vagyunk, a tésztarudakat kenjük meg a maradék tojással, szórjuk meg a szezámmaggal és éles, fűrészes késsel vágjuk hüvelykujjnyi széles darabokra.

  5. A tésztarudakat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsibe és 200 fokon alsó-felső sütésen, 210 percig süssük – ha elkezdenének túlságosan megpirulni, az utolsó 5 percben takarjuk le őket alufóliával.

#okostipp

Tartsuk be a sütési időt, hogy biztosan átsüljön a töltelék.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére