•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Mintás piskótatekercs

Hozzávalók
  • 6 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Először a mintapiskótát készítjük el. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a lisztet. Jól elkeverjük és hozzáadunk néhány csepp (tetszőleges színű) ételfestéket. Néhány percre hűtőbe tesszük, majd habzsák segítségével, egy sütőpapírral bélelt tepsibe szív alakú mintákat rajzolunk. Annyi időre amíg elkészítjük a piskóta tésztáját szintén hűtőbe tesszük.
  2. Az elkészített piskótatésztát a mintára öntjük, egyenletesen elsimítjuk, majd előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Amikor megsült a piskóta, a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla és egy konyharuhába feltekerjük.
  3. Elkészítjük a krémet. A Ramát a cukorral és a tojással habosra keverjük, majd közben a 4 dl tejben 1 ek cukorral sűrűre főzzük a pudingport és kihűtjük. A zselatint a vízben feloldjuk és megmelegítjük, majd amikor már langyos, a pudinghoz keverjük.
  4. A Ramás masszát a krémsajttal kikeverjük és a pudingos krémmel jól elkeverjük. A legvégén a tejszínt kemény habbá verjük és azt is a krémhez vegyítjük, majd a mintás piskótánkat megtöltjük.
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére