•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Mogyorókrémes-lekváros torta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Egy csipet sóval és egy csepp citromlével keményre verjük a tojásfehérjéket
  2. A tojássárgákat külön felverjük porcukorral, hozzáadjuk a lisztet, keményítőt, sötőport és kakaót
  3. Fakanállal óvatosan összekavarjuk, végül hozzáadjuk a tojásfehérjét is és jól összekavarjuk, amíg homogén lesz
  4. Az összetételt egy kivajazott és lisztezett tepsibe tesszük, majd 170 fokra előmelegített sütőben sütjük 20 percig
  5. Krém: a zselét vízbe tesszük, hogy megdagadjon, azután gőzfürdőben feloldjuk
  6. A tejfölt vaníliacukorral keményre verjük
  7. Ehhez hozzáadjuk a reszelt csokit, őrölt diót és zselét
  8. Addig kavarjuk míg krémes állaga lesz, majd 15-20 percre betesszük hűtőbe
  9. Mikor megsült a tészta, kivesszük a sütőből és hagyjuk hűlni
  10. Mikor kihűlt, megkenjük a tetejét egy réteg lekvárral, majd jön a dekoráció
  11. A tortát bevonjuk a krémmel, majd a külön megolvasztot csokival megöntözzük és eperrel díszitjük
  12. A mogyorókrémes-lekváros torta receptet Droopina ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére