•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Moldovai mártírok kalácsa (szentecskék)

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A lisztet egy nagy tálba teszed, belekavarsz egy kávéskanál sót
  2. Az élesztőt néhány kiskanál cukorral elkavarod
  3. A tojásokat jól felvered a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadod a liszthez, az élesztőt is hozzáadod, majd elkavarod
  4. A meglangyosított tejet apránként adagolod a tésztához, miközben jól összedolgozod, és addig gyúrod, amíg jó ruganyós nem lesz
  5. A legvégén hozzágyúrod az olajat és jól beledolgozod
  6. Kelni hagyod
  7. Miután jól megkelt darabokra osztod, rudakat sodorsz belőlük, olyan hosszúra, hogy kettesével összefonva nyolcas formára tudd alakítani
  8. Tepsibe helyezed őket és még hagyod kelni
  9. Miután jól megkeltek, megkened őket tojássárgával és a mérsékelt tűznél megsütöd
  10. Közben összefőződ a szirup hozzávalóit, kihűtöd
  11. Mikor kivetted a kalácskákat a sütőből, meglocsolod a kihűlt sziruppal
  12. Megkened mézzel és megszórod darált dióval
  13.   A kalács receptet lorynov ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére