•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Muffin csirke rozmaringos fokhagymamártással

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A rizst megfőzzük
  2. A csirkemelleket megkloffoljuk, besózzuk, borsozzuk, rozmaringgal meghintjük
  3. A muffin sütőformát (én téglalap alakút választottam) kivajazzuk, belehelyezzük a csirkemell szeleteket, hogy belehessen takarni
  4. Aljára reszelt sajtot teszünk, utána bacon szeletet és rizst kanalazuk rá
  5. Befedjük a kilógó részekkel, ha nem lenne elég, maradék csirkemellel takarjuk be
  6. A tetejét olívával bekenjük
  7. Előmelegített sütőben 180°C-on kb
  8. 30 percig sütjük, ameddig meg nem pirul a teteje
  9. Figyeljünk rá, nehogy kiszáradjon
  10.   A mártás elkészítése 5 gerezd megpucolt fokhagymát egészben kevés olívaolajon barnára pirítjuk
  11. Hozzáadjuk a mézet, amely karamellizálódni fog
  12. Utána hozzáadjuk a fehérbort és a balzsamecetet
  13. Sziruposítjuk, majd kicsi láng mellett hozzákeverjük a mustárt
  14. Levesszük a tűzről dermedni

#okostipp A muffinformából fordítva kiborítjuk, az alja lesz a teteje, salátával és a mártással díszítjük.   A Muffin csirke receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta!

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére