Mustármagos sertésszűz cukkini mártással, joghurtos salátával

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások
Elkészítés
  1. A sertésszűzet megkenjük kevés olajjal, bedörzsöljük sóval, borssal, majd mustármagba forgatjuk és jól belenyomkodjuk.
  2. Egy serpenyőben kevés olajon hirtelen körbesütjük, majd egy tepsibe helyezzük, leöntjük az elősütésből visszamaradt zsiradékkal és sütőben 180 fokon készre sütjük.
  3. A mártáshoz a vajon megfuttatjuk a kockára vágott cukkinit, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, hozzáöntjük a tejszínt, majd belemorzsoljuk a MAGGI Zöldségleveskockát. Ha a cukkini megpuhult, botmixerrel pürésítjük és ha szükséges, ízesítjük sóval, borssal.
  4. A salátát metéltre vágjuk, az uborkát hasábokra.
  5. A joghurtot kikeverjük sóval, színes borssal, pirospaprikával és összeforgatjuk a salátával.
  6. A kenyeret felkockázzuk, száraz serpenyőben megpirítjuk, majd a salátára szórjuk.
  7. Tálalásnál a sertésszűzet érmékre vágjuk és a cukkini mártásra helyezzük, mellé kínáljuk a salátát.

#okostipp A saláta helyett köretként kínálhatunk sült burgonyát, vagy párolt rizst is.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére