•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Mustáros sült burgonya

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Vegetáriánus
Elkészítés
  1. A burgonyákat gondosan megmossuk-sikáljuk, szárazra töröljük, hosszanti irányban kettévágjuk, és vágott felületüket, mint a pogácsa tetejét, mélyen bevagdossuk
  2. Simára keverjük az olajat a mustárral, hozzáadjuk a meghámozott, áttört fokhagymát, a kakukkfüvet, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, és megkenjük vele a fél burgonyákat
  3. Nagyobb tűzálló tálba vagy kisebb tepsibe rakosgatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön 40-45 percig, pirosra sütjük (ha nagyon pirulna a tetejük, alufóliával lazán betakarjuk, de át kell sülniük!)
  4. A sütőből kivéve néhány percig hűlni hagyjuk, tetejüket meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk
  5. Igazán csak frissen jó! Köretként roston sült, natúr húsok, disznótoros mellé kínálhatjuk, önmagában - vegyes salátával, savanyúsággal - finom, könnyű vacsora
  6. Érdemes kisebb burgonyaszemekből készíteni, mert így rövidebb az elkészítési idő
  7. Készíthetjük úgy is, hogy nyersen felkarikázzuk a meghámozott burgonyát, összekeverjük az öntettel, és sütőedénybe terítve megsütjük
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére