•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Muszaka kosárkákban

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. 5-6 krumpliból krémes pürét készítünk (ízlés szerint, én egy kanál oliva oljajjal készítettem)
  2. A felszeletelt cukkinit kicsit megsózzuk és kis olajban kisütjük
  3. A hagymát apróra vágjuk és 1 kanál oliva olajban megdinszteljük a vékonyra szeletelt paprikával együtt és a felszeletelt fokhagymával, aztán hozzáadjuk a darált húst és kicsit hagyjuk, hogy elfőjjön a levéből, majd ízlés szerint fűszerezzük
  4. Egy jénai tálat kikenünk vajjal vagy margarinnal és befedjük a palacsintadarabokkal úgy, hogy a tál szélén legyenek a palacsinta sarkai (mint egy virág)
  5. Egy sor krumplipürét, majd egy sor húst helyezünk bele, következik egy sor apróra vágott petrezselyem, még egy sor krumplipüré, erre egy sor hús, petrezselyemzöld és felső sorként a cukkinidarabokat rakjuk egymás mellé
  6. Ráöntjük a felvert tojásokat a tetejére, sajtot reszelünk rá és olivabogyó darabokkal díszítjük
  7. Sütőbe tesszük kb
  8. 15 percre, majd óvatosan kivesszük egy tányérra
  9. Miután kicsit kihűlt, megfelelő darabokra vágjuk
  10. A receptet ani67 ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére