Nagymama lencsefőzeléke

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Vegetáriánus

Köszönjük a receptet a Gyereketető.hu-nak.

Elkészítés
  1. A lencsét főzés előtti estén beáztatjuk. Így sokat spórolunk a főzési időn.

  2. A húsvéti sonka főzőlevében feltesszük főni. Ha nincs sonkalé, akkor persze jó a víz is. Ebbe (vagy a sonka levébe) dobjuk bele  a MAGGI Csípős Tyúkhúsleveskockát.

  3. Amíg a lencse fő, elkészítjük a rántást a lisztből, olajból és a pirospaprikából. Amikor kész a rántás, belenyomjuk a fokhagyma-gerezdeket is. A fokhagyma aromája állítólag az olajban/zsírban oldódik ki igazán, ezért soha ne a főzővízbe tegyük!

  4. Berántjuk a főzeléket, majd hagyjuk pihenni. Ekkor lesz igazán jó sűrűségű.

  5. Tálaláskor tejfölt kanalazunk a tetejére. Sült virslivel, vagy sült kolbásszal tálaljuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére