•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Nagymamám-féle körömpörkölt

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A körmöket kevés delikáttal, sóval kuktában puhára főzzük
  2. Kicsontozzuk
  3. A hagymát felaprítjuk
  4. Egy kg sertéslapockát felkockázunk
  5. Teflonedénybe egy réteg húst, rá egy réteg hagymát, arra körmöt teszünk
  6. Ezt addig folytatjuk, míg az alapanyag el nem fogy
  7. Minden húsréteget megszórunk egy kevés borssal és majoránnával
  8. A köröm főzővizével felengedjük, hogy ellepje
  9. Lassú tűzön addig rotyogtatjuk, amíg megpuhul
  10. A levének egészen sűrűnek és ragadósnak kell lenni
  11. Amikor kész, egy púpozott evőkanál enyhén csípős paprikát teszünk bele, de már ekkor csak kicsit forraljuk

#okostipp Sós vízben főtt burgonyával vagy friss kenyérrel és kovászos uborkával tálaljuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére