•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Narancshéj télire

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A narancsokat meghámozzuk, a héját 3 napig hideg vízbe tartjuk, amelyet naponta kétszer cserélünk
  2. A levet leszűrjük és egy edényben 2 órát főzzük, míg megpuhul
  3. 2 órára újra hideg vízbe tesszük, majd jól kicsavarjuk a héjakat és egy serpenyőbe tesszük
  4. Az 1 kg cukorból és 2
  5. 5 liter vízből készített szirupot ráöntjük
  6. Hagyjuk, hogy felfőjön
  7. Levesszük a tűzről és másnapig pihentetjük
  8. Ekkor a szirupot leszűrjük róla és 20 dkg cukrot teszünk rá, majd pár perc erejéig összefőzzük
  9. A műveletet megismételjük 3 nap egymás után
  10. A negyedik napon hozzáadjuk a maradék 20 dkg cukrot és 30 percig főzzük, míg megkeményedik
  11. A narancshéjakat befőttes üvegekbe tesszük

#okostipp Sütemények díszítéséhez használjuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére