A narancsos fűszeres csirkemellhez a citrom és narancs levéből, feketeteából, gyömbérből, rozmaringból és sóból készülő páclevet keverjük össze egy tálban, tegyük bele a megmosott húst, 1 órát hagyjuk a lében a hűtőben.
Egy serpenyőben kevés olajban megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, a lecsöpögtetett csirkemellet beletesszük, mindkét oldalát megpirítjuk, a páclevet ráöntjük, fűszerezzük, és lassú tűzön lefedve pároljuk, amíg megpuhul (kb 20 perc).
Ha kész, kivesszük a húst egy tálba, melegen tartjuk.
A főzőléhez adjuk a joghurtot és a narancshéjat, 1-2 percig melegítjük, majd ráöntjük a félretett húsra.
Együtt hatékonyabb és vidámabb lehet a környezetvédelem, ami egészen apró közös játékkal kezdődhet az ebédlőasztalnál! Megmutatjuk, hogyan.
6+1 tippet hoztunk, amivel gyerekjáték lesz az otthoni nyáridézés.