Narancsos-levendulás madártej

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A 6 dl tejhez adjuk a narancshéjat és a levendulát, felforraljuk, majd leszűrjük.
  2. A leszűrt levendulás, narancsos tejet visszatesszük a tűzhelyre és kis lángon melegítjük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk sárgájára és fehérjére.
  4. A tojássárgákat elkeverjük a kristály és a vaníliás cukorral, valamint a maradék 4 dl tejjel, majd apránként az ízesített tejhez keverjük. Habverővel folyamatosan kevergetve kissé besűrítjük.
  5. A tojásfehérjéket felverjük, majd evőkanállal a tejbe szaggatva pár perc alatt kifőzzük.

#okostipp Jól behűtve tálaljuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére