•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Narancsos palacsinta vanília öntettel

Hozzávalók
  • 5 kanál cukor
  • tejföl
  • 6 tojás
  • 12 híg palacsinta (víz +tojás + liszt + egy narancsnak a reszelt héja + + vanília) sütőpor
  • 12 híg (víz +tojás + liszt + egy narancsnak a reszelt héja + sütőpor + vanília) palacsinta
  • 3 tojássárgája
  • 12 híg palacsinta (víz +tojás + + egy narancsnak a reszelt héja + sütőpor + vanília) liszt
  • A öntethez: vanília
  • 25 dkg édes túró
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A vanília öntethez a tejfölt kikavarjuk 2 csomag vaníliaporral, 5 evőkanál cukorral és 3 tojás sárgájával, majd lassú tűzre főni tesszük
  2. Amíg fő, töltsük meg a palacsintákat és helyezzük őket egy tepsibe, akár a töltött káposztát
  3. Amikor a mártás felfőtt, csorgassuk rá a palacsintára
  4. Amíg a 6 tojás fehérjét felverjük habnak az utolsó 6 kanál cukorral, a tepsit tegyük forró sütőbe
  5. Amikor a habot felvertük, kivesszük a tepsit és rásimítjuk a habot úgy, hogy mindenütt egyforma réteget képezzen
  6. Vissza tesszük a nagy lángon égő sütőbe és addig sütjük, amíg a habcsók aranyszínű nem lesz
  7. A töltelékhez összekeverjük a túrót 5 evőkanál cukorral, 2 vaníliaporral, reszelt narancshéjjal, 3 tojás sárgájával, 50 dkg tejföllel és egy kevés porcukorral

#okostipp Amikor kész, meghintjük porcukorral és ráreszeljük a narancshéjat. Jó étvágyat! A receptet Misha ajánlotta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére