•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Narancsos torta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A tojássárgákat összekavarjuk 150 g cukorral és a narancsok reszelt héjjával
  2. Hozzáadjuk a tejet és gőzfürdőben odatesszük főni, amíg megvastagszik
  3. A zselatint 150 ml vízben 2 perc alatt feloldjuk, majd hozzákavarjuk a meleg krémhez, s azután hagyjuk kihűlni
  4. Közben felverünk 500 ml tejszínt és hidegre tesszük
  5. A tojásfehérjét felverjük cukor nélkül
  6. Elővesszük a krémet és kikavarjuk a tejszínhabbal és fehérjével
  7. A tortalapot 3 lapra vágjuk
  8. Ezeket meglocsoljuk sziruppal, amit narancs aromából, vízből és kevés cukorból készítünk el (az aroma helyett a két narancs levét is felhasználhatjuk)
  9. Egy tortaformát kibélelünk nejlonnal és beleteszük az első lapot
  10. Erre jön egy vastag réteg krém, rá a második lap, még egy vastag réteg krém, majd a harmadik lap
  11. A tortát betesszük 3-4 órára hűtőbe
  12. Azután kivesszük és ízlés szerint díszitjük
  13. A narancsos torta receptet Amalia_aa ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére