•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Négysajtos, sütőben sült rántott csirkecombok

  • 4 adag
  • Húsos fogások

Köszönjük a receptet a Piszkének

Rántott csirke tulajdonképpen olaj nélkül? Igen! Sőt, most a Maggi Négysajtos-tejszínes alapnak köszönhetően ropogós, sajtos ízesítéssel készítethetjük. A joghurtos pác fellazítja a hús rostjait, a sajtok aromái pedig átjárják azt – biztosan nagy sikert aratunk vele, és ráadásul kényelmesen és kalóriaszegényen készíthetjük el mindenki kedvenc vasárnapi ebédjét.

1 adag kalóriatartalma: 383 kcal

Elkészítés
  1. A joghurtot simára keverjük a Maggi alappal.

  2. A csirkecombokat szárazra töröljük, a joghurtos szószba forgatjuk és 3-4 órára a hűtőbe rakjuk. (Legegyszerűbb, ha a pácolás idejére egy erősebb mélyhűtőtasakba rakjuk a szószt és a combokat, így biztosan egyenletesen befedi a szósz.)

  3. A kukoricapelyhet aprítógépben – vagy húsklopfolóval –  apróra törjük.

  4. A combokat – ne töröljük le róluk a pácot! –  megforgatjuk a kukoricapehelyben és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

  5. Olajspray-vel vagy egy egyszerű szilikonecsettel nagyon enyhén beolajozzuk őket.

  6. 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük – ha közben nagyon pirulna a bunda, lazán alufóliával takarjuk.

#okostipp

Készíthetjük csirkemellből is, akár ujjnyi csíkokra vágva, akár nagyobb szeletekben, ekkor a sütési idő 20-25 percre rövidül. Tálaljuk steakburgonyával, amit a hús mellett is megsüthetünk, és különféle szószokkal, mártogatóval.

 

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére