•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

New York-i sajttorta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Elsőként 180 °C -ra melegítjük sütőnket, a tortaformánkat kivajazzuk, majd sütőpapírt helyezünk bele
  2. A kimért kekszmennyiséget aprítógépbe tesszük és összemorzsoljuk (ha nincs aprítógépünk, zacskó és klopfoló, vagy gyúródeszka segítségével is apróra törhetjük)
  3. A vajat megmelegítjük, majd összegyúrjuk a ledarált keksszel
  4. Az így keletkezett masszát a tortaformába helyezzük, majd laposra nyomkodjuk, például egy pohár aljának segítségével
  5. Ezt a sütőbe helyezzük, majd 10 percig, 160 °C – on (középen, légkeveréssel) megsütjük
  6. Amíg az alap sül, elkészítjük a sajtkrémes masszát
  7. A lehetőleg szobahőmérsékletű sajtkrémet, a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot simára keverjük
  8. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a keményítőt, és ismét alaposan összekeverjük
  9. Végül a masszát ráöntjük a közben elkészült tortalapunkra, a sütőbe helyezzük, majd 160 °C – on 60 percig (szintén középen, légkeveréssel) sütjük
  10.   A sajttorta receptet Ambrus Judit ajánlotta a Mediacontent-en keresztül
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére