Olívabogyós marhafalatok

  • 2 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

A receptet a Boldog Kukta blog szerzője készítette. 

Tipikus beszélgetős falatkák. Szabadtéri grillezéskor nyissuk ezzel a sütést és senki sem marad éhen addig, amíg a vastagabb húsok elkészülnek. 

Elkészítés
  1. A marhacombot körülbelül 8-10 vékony szeletre vágjuk. A hús szélére olívabogyókat sorakoztatunk, feltekerjük és a hús méretétől függően 2 vagy 3 fogpiszkálót beleszúrunk.

  2. Az így kapott falatokat 30 dkg paradicsompürében elkevert Maggi Barbecue sertéssült fűszerkeverékkel elkeverjük.

  3. Ha éppen nem grilleznénk akkor pici olajon forró serpenyőben oldalanként maximum 5-5 percig sütjük.

  4. Tálaláskor a maradék 20 dkg sűrű paradicsompürébe keverjük bele a pikáns ketchup fűszert és ebbe mártogassuk az elkészült falatokat. 

#okostipp

Grillezéskor vagy akár serpenyőben sütéskor vágjunk le 2-3 maximum 10 cm-es rozmaringágat, kössük össze és használjuk ecsetként a megmaradt barbecue fűszerezésű szószhoz. Az illatos, aromás fűszercsokorral kenegetve még egy kis plusz ízt csempészhetünk az ételünkbe.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére