•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Óriás fehérbab leves

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Előkészítés: - a babot egy éjszakára áztassuk annyi vízbe, amennyi bőven ellepi Elkészítés: 1
  2. tisztítsuk meg a zöldségeket, a répákat 3-4 mm vastagra, a fokhagymát vékonyra karikázzuk fel, a zellergumót és a paradicsomot 1-2 cm nagyságra, a vöröshagymát apróra kockázzuk 2
  3. az olívaolajon pirítsuk meg a vöröshagymát, adjuk hozzá a fokhagymát és a paradicsomot, majd, ha a paradicsom kevés levet ereszt, szórjuk meg a pirospaprikával és pár másodpercig pirítsuk 3
  4. adjuk hagymához a babot, öntsük fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi és fedő alatt főzzük, amíg fogkeményre puhul 4
  5. adjuk a babhoz a répákat, zellergumót, sózzuk, borsozzuk, majd, ha szükséges, pótoljuk a vízet, hogy ellepje és fedő alatt főzzük tovább, amíg a zöldségek megpuhulnak 5
  6. aprítsuk fel a petrezselyem és a zeller zöldjét és ha megfőttek a zöldségek, adjuk a leveshez, majd zárjuk el a hőt alatta Praktikák: - édes és csípős paprikát is tehetünk a zöldségek közé - csipetkével is készíthetjük - az ilyen jellegű levesekben kiválóan felhasználható a fagyasztóban gyűjtött paprikacsuma, (levesenként 2-4 db)
  7. Ha bármilyen ételhez friss paprikát használunk, mindig lemagozzuk a csumáját és egy külön zacskóban gyűjtjük a fagyasztóban (a magok megfeketednek, így érdemes ezt a kis műveletet megtenni), szóval a következő saláta, vagy lecsó készítésekor érdemes erre figyelni és megkezdeni a gyűjtést
  8. Az Óriás fehérbab leves receptjét Receptműves küldte
  9. Köszönjük!
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére