Ostyapiramis

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Hozzávalók:A tésztához:32 dkg liszt1 tojás15 dkg sütőmargarin10 dkg porcukor1/2 csomag sütőpor5 dkg kakaóporA krémhez:4 dl tej5 evőkanál liszt20 dkg porcukor2 csomag vaníliás cukorValamint:1 csomag ostyalapElkészítés:A tészt hozzávalóit összedolgozzuk úgy, hogy könnyen formázható legyen
  2. Ne legyen kemény, se túl lágy
  3. /Kevés tejjel lágyítható ha szükséges
  4. / Ezután 12 egyenlő részre vágjuk, és ostyalap hosszúságúra sodorjuk
  5. Az így kapott 12 rudat sütőlemezre tesszük, és közepesen meleg sütőben kb
  6. 20-25 perc alatt megsütjük
  7. /Akkor jó, ha a végéből egy picit levágunk, és a közepe még sötétebb színű
  8. / Közben elkészítjük a krémet: a 4 dl tejet a liszttel simára keverjük, és sűrűre főzzük
  9. Hagyjuk kihűlni
  10. /Néha keverjük meg!/ Ezután a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra, fehérre keverjük
  11. Majd összekeverjük a kihűlt tejes liszttel
  12. Ha a kakaós rudak is kihűltek, felépítjük a háztetőt
  13. Egy ostyalapra ráhelyezünk 3 db rudat úgy, hogy 2-3 mm-re legyenek egymástól és az ostya egyik szélétől
  14. Az ostya másik szélét a rúd mellet levágom
  15. A 3 rudat leveszem addig, amíg az ostyát vékonyan megkenem a krémmel
  16. Visszateszem a három rudat, és ismét krémet kenek - most már a rudakra - úgy, hogy egy kicsi közéjük is menjen, de ne legyen vastagon a krém
  17. Most 2 db rudat helyezek rá, majd erre is krémet kenek, végül 1 db rudat, és a krémmel elsimítom a két oldalát és a tetejét is
  18. /Nem baj, ha itt-ott kilátszik a krémből a kakaós rúd
  19. / Egy másik ostyalapot óvatosan ráhelyezünk az egyik oldalára, majd egy kissé fölötte levágjuk
  20. A másik oldalára is teszünk egy lapot és ezt is levágjuk a megfelelő méretre
  21. Közben a kezünkkel igazítjuk-nyomjuk, ahogy szükséges, hogy többé-kevésbé egyenlő szárú háromszög legyen
  22. Közben egy kis krém kinyomódik, ezt töröljük le
  23. Ha jól gazdálkodtunk, még maradt egy tetőre való anyagunk
  24. Azt is ugyanígy építsük meg
  25. Végül pár órára hidegre tesszük, majd felszeleteljük
  26. Forrás: www
  27. mindmegette
  28. hu
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére