•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Őszibarackdzsem

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Mosás után az őszibarackot magozzuk ki, és a kettéválasztott barackokat további 5–6 darabra vágva helyezzük egy ismert űrtartalmú zománcozott fazékba, majd kb
  2. 15 percig főzzük
  3. Az édesítéshez literenként 30 dg mézet használjunk
  4. Ha megfőtt, fertőtlenített és jól elmosott üvegekbe töltsük a lekvárt, majd egy kicsit tegyük még egy rottyanásnyira oda őket egy hatalmas, széles fazékban, üvegestül
  5. Majd jól zárjuk le az üvegeket, és bugyoláljuk be meleg takaróval egy sötét helyen azokat, hogy legyen idejük lassan lehűlni
  6. Praktikák Jó minőségű dzsemet csak a nyár végén, illetve kora ősszel érő magvaváló, kásás őszibarackfajtákból lehet készíteni
  7. Ezek közül különösen kiemelkedő ízű és nálunk legelterjedtebb a sampion fajta
  8. Még intenzívebbé válik az őszibarack íze, ha a mézzel együtt hozzákeverünk literenként 1 evőkanál citromlevet is
  9. Ezt a dzsemet elkészíthetjük puhára érett nektarinból, azaz kopasz őszibarackból is
  10. A Nektarindzsem íze egyébként inkább hasonlít a ringlószilvához, mint az őszibarackhoz
  11.  
Szólj hozzá!
 
  • 60 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 50 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 60 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 90 perc
  • Könnyen elkészíthető
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat