•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Pácolt lazac

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A lazacot egy éles késsel a gerinc mentén felvágjuk
  2. A hasról a zsírosabb részeket eltávolítjuk, és a fejjel meg a gerinccel együtt esetleg a későbbiekben levest főzhetünk belőle
  3. A gerinc fölött kb
  4. 1,5-2 cm-re találhatók még kisebb csontok, ezeket egy csipesszel eltávolítjuk
  5. Ezután eltávolítjuk a bőrét (a farkától indulunk, a bal kezünkkel fogjuk a bőrét, a jobbal pedig vágásokat ejtünk minél közelebb a bőréhez)
  6. A kaprot felaprítjuk, és a borsot megtörjük (nem kell ledarálni, mert csak az aromájára lesz szükség, nem kell csípős legyen a hal tőle)
  7. Egy tányérban elvegyítjük a sót, a cukrot és a borsot, és jól beleforgatjuk a lazacot
  8. Ezután a kaporba is beleforgatjuk, rászórjuk a maradék kaprot, és egy tasakba vagy műanyag fóliába csomagoljuk
  9. Legalább két, legtöbb három napra a hűtőbe tesszük
  10. Ez idő alatt levet fog ereszteni, úgyhogy jó, ha egy mélytányérra helyezzük
  11. A második napon a halat kicsomagoljuk és megfordítjuk
  12. A három nap alatt a hús állaga megváltozik, szilárdabb lesz
  13. Vékony csíkokra vágjuk, ha pirítóssal és uborkaszeletekkel tálaljuk, valamint nagyobb szeleteket vágunk belőle, ha sushi típusú ételt akarunk készíteni
  14. Zöldséges krémsajttal megkenjük az uborkaszeleteket
  15. A lazacot úgy helyezzük el, ahogy nekünk jobban tetszik
  16. Egy részét félretesszük, és vajas bagett kenyérrel (vagy pirítóssal) fogyasztjuk
  17. A receptet IriA ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére