Padlizsán-gyros

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Vegetáriánus

A padlizsán egyik előnyös tulajdonsága, hogy főzés-sütés közben könnyedén magába szívja a fűszerek aromáit. Nincs ez másképp ebben a receptben sem: a görögös fűszerkavalkád pillanatok alatt feldobja a zöldség-gyrosunk alapját, amit röpke fél óra alatt már tálalhatunk is!

Elkészítés
  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

  2. A padlizsánt alaposan megmossuk, majd 2x2 centis kockákra vágjuk. Meglocsoljuk az olívaolajjal és megszórjuk a MAGGI Gyros fűszerkeverékkel, majd jól elkeverjük, hogy mindenhova jusson a fűszeres szaftból.

  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben, a padlizsánkockákat egyenletesen szétterítve 12-15 percig sütjük.

  4. Közben előkészítjük a pitakenyereket: felvágjuk a megmosott zöldségeket, majd rétegelve megtöltjük őket a friss zöldségekkel, a joghurttal és miután megsült, a fűszeres sült padlizsánnal.

#okostipp

Ha fűszeresebben szeretnénk készíteni a zöldséges gyrost, akkor tegyünk a joghurtba egy kevés frissen aprított kaprot vagy petrezselymet.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére