Padlizsán pizza

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető

Akkor is érdemes kipróbálni ezt a receptet, ha a padlizsán nem tartozik a kedvenc ételeink közé. Ebben a receptben ugyanis a sütést követően a fűszeres, paradicsomos szósz és a ráolvadó lágy, de pirult mozzarella íze uralkodik majd minden falatban. A padlizsán pedig így a tésztaalap kalóriaszegény helyettesítőjeként szerepel zöldségpizzánkban.

Piszke receptje.

Elkészítés
  1. A padlizsánok két végét levágjuk, majd 2 cm vastag karikákra vágjuk.

  2. Egy nagyobb tálcát konyhai papírtörlővel duplán kibélelünk, az egyenletesen megsózott padlizsánkarikákat ráfektetjük, majd 10 percig állni hagyjuk.

  3. A húst az olívaolajon fehéredésig pirítjuk folyamatosan kevergetve. Hozzáadjuk a szószt és 3 percig főzzük, amíg a teljes ragu összeáll és kissé besűrűsödik.

  4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

  5. A padlizsánkarikákat papírtörlővel szárazra töröljük. Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk, és megkenünk olívaolajjal. Ráfektetjük a padlizsánkarikákat, a tetejüket is enyhén megkenjük az olívaolajjal, majd 20 perc alatt készre sütjük.

  6. A húsos szószt elosztjuk a padlizsánkarikákon, megszórjuk reszelt mozzarella sajttal és az előmelegített sütő grill fokozatán 8-10 perc alatt addig grillezük, amíg a sajt megpirul.

  7. Zöldsalátával vagy teljes kiőrlésű pékáruval kínáljuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére