•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Padlizsánnyársak grillen

Hozzávalók
  • 12 adag
  • Normál elkészítés
  • Vegetáriánus

A padlizsán nagyon jól grillezhető, ha előtte megszabadítottuk víztartalma egy részétől. Kitűnően felveszi az olívaolajos-fűszeres pácot, amivel még sütés közben is kenegethetjük, így szaftos, pirult, fűszerekkel átjárt, könnyű vacsorát kapunk.

Elkészítés
  1. A padlizsánok végét levágjuk, hüvelykujjnyi vastag karikákra, majd a karikákat további negyedekre vágjuk.

  2. Besózzuk és konyhai törlőpapírral bélelt szűrőbe rakjuk fél órára, hogy lecsöpöghessen a leve.

  3. Az olívaolajat elkeverjük a MAGGI Grill fűszerkeverékkel és beleforgatjuk a szárazra törölt padlizsánkockákat, ezt követően újabb fél órára pácolódni hagyjuk.

  4. A padlizsánkockákat nyársra húzzuk és közepes tűzön forgatva, 10-12 perc alatt átsütjük. Sütés közben a maradék páccal kenegetjük.

#okostipp

A szaftos, megpirult padlizsánkockákhoz adjunk valamilyen finom, sós péksüteményt. Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel vagy snidlinggel.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére