Padlizsános papucs

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Vegetáriánus

A padlizsán nagyon hálás, sokféleképpen felhasználható. Ebben a receptben gyrosra hajazó módon készítettük el.

Elkészítés
  1. A padlizsánt 1 centis szeletekre vágjuk, megsózzuk és hagyjuk állni 1 órát.

  2. Az uborkát lereszeljük vagy vékony csíkokra gyaluljuk. Sózzuk, rászórunk 1 gerezd apróra vágott fokhagymát, hűtőbe tesszük fél órára.

  3. Amikor az uborka levet enged, kinyomkodjuk, elkeverjük a joghurttal, tejföllel és egy kis citromlével. Tálalásig mehet a hűtőbe.

  4. A koktélparadicsomokat félbe vágjuk, a lilahagymát vékonyan felkarikázzuk.

  5. A padlizsán szeleteket összekeverjük a MAGGI Gyros alap tartalmával és kókuszzsíron megsütjük.

  6. A pitákat megtöltjük a tzazikivel, padlizsánnal és a zöldségekkel.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére