•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Pak choi leves kókusztejjel

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Előkészítés: Ez a leves elképesztő gyorsan elkészül, így az előkészítésre fontos odafigyelni! - ha szárított gombát használunk, mossuk meg, mert erre a szárítás előtt nincs lehetőség, majd áztassuk be forró vízbe, így nagyon gyorsan megpuhul, majd, ha megpuhult, kockázzuk fel - tisztítsuk meg a hagymákat, szeljük apró kockákra a vöröshagymát és nagyon vékony karikákra a fokhagymát - egy kiskanállal kapargassuk le a gyömbér vékony héját és karikázzuk fel, majd a karikákat vágjuk vékony csíkokra - magozzuk ki és aprítsuk fel a chilit - a pok choi-t szedjük leveleire, mossuk meg és csíkozzuk fel kb
  2. 1 cm-es darabokra - a sárgarépát tisztítsuk meg, karikázzuk fel, majd a karikákat csíkozzuk vékonyra - a lime-ot mossuk meg alaposan és a felének a levét nyomjuk ki - a bazsalikom leveleket mossuk meg és csíkozzuk fel vékonyra Elkészítés: 1
  3. az olívaolajon pirítsuk üvegesre a vöröshagymát (kevés sóval, így könnyebben kiengedi a levét és az ízét), majd adjuk hozzá a chilit, a fokhagymát, a gyömbért, a sárgarépát és keverjük át, hogy egy kicsit piruljanak 2
  4. adjuk hozzá a gombát, a pak choi-t és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje 3
  5. ízesítsük tört borssal, gomba-, szója- és halszósszal (ha szükséges, óvatosan sózzuk, mert a szószok jellemzően elég sósak) 4
  6. közepes lángon főzzük, majd ha kezd forrni, adjuk hozzá a kókusztejet, a lime levét és a bazsalikom leveleket, valamint az üvegtésztát, majd forraljuk össze és kész (az üvegtészta a forró levesben megpuhul) Praktikák: - ha vegán étel a cél a halszószt helyettesítsük vega változattal (jellemzően gombából készül) - a pak choi helyett lehet használni klasszikus kínai kelt (napa káposzta) is A Pak choi leves kókusztejjel receptjét Receptműves ajánlotta
  7. Köszönjük!
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére