•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Paradicsom cobbler

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Vegetáriánus

A cobbler eredetileg egy édes, tésztával borított, sültgyümölcsös keverék, az Észak-Amerikát meghódító angol telepesek találmánya. Ez a sós változat viszont most könnyű, fűszeres pogácsákkal, édes lilahagymával és koktélparadicsommal készül. Zöldséges főételként is tálalhatjuk, de húsok mellé köretnek is kitűnő, ekkor 6 adaggal számolhatunk.

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A 25 dkg lisztet, sütőport, cukrot, sót és a fűszerkeverék felét keverjük össze.

  2. A hideg vajat vágjuk vékony szeletekre és gyorsan morzsoljuk el a lisztes keverékkel.

  3. A lisztes-vajas keverékhez adjuk hozzá a tejet és a citromlevet majd gyorsan gyúrjuk össze, de csak addig, amíg épp összeáll. Csomagoljuk folpackba és tegyük fél órára a hűtőbe.

  4. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

  5. Közben pirítsuk meg a felkarikázott lilahagymát az olívaolajon, adjuk hozzá a balzsamecetet, a paradicsomokat, a két evőkanál lisztet és a fűszerkeverék másik felét és forgassuk jól össze.

  6. Tegyük tepsibe és süssük 15 percig.

  7. A tésztát lapítsuk ujjnyi vastagságúra, formával vagy egy pohárral szaggassunk belőle köröket, helyezzük a paradicsomos szósz tetejére és süssük további 20 percig.

  8. Melegen tálaljuk.

#okostipp

A tészta és az első sütési fázis előre is elkészíthető. Könnyű fehérborral hétköznapi vacsorára is kiváló.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére