•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Paradicsomszószos kis- és nagygolyók pitában

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Ebben a receptben az ízletes húsgolyók adják meg az alaphangot, amihez a csicseriborsó és a paradicsomos szósz szolgáltatják az aláfestő dallamot. Együtt pedig egy ízletes, mediterrán ebéd hozzávalóit teszik ki.

Elkészítés
  1. A tejben áztatott, majd kinyomkodott kenyérbelet dolgozzuk össze a hússal, a hagymával és a fűszerekkel, majd formázzunk belőle ping-ponglabda méretű golyókat.

  2. Helyezzük kiolajozott tepsibe és 220 °C-ra előmelegített sütőben süssük 15 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.

  3. Közben felfőzzük a szószt, beletesszük a csicseriborsót (a kisgolyók) és a húsgombócokat (nagygolyók) és pár perc alatt készre főzzük. 

  4. Pitába töltve tálaljuk. Díszítésképpen megszórhatjuk vágott petrezselyemmel (vagy korianderrel). 

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére