•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

PARADICSOMMAL ÉS CUKKINIVEL PÁCOLT CSIRKEMELL, RAGUJÁVAL ÉS ZÖLDFŰSZERES POLENTÁVAL

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások
Elkészítés
  1. A cukkinit és a koktélparadicsomot felkockázzuk, majd egy nagy tálba rakjuk, megszórjuk a MAGGI ízvarázzsal és 5-6 kanlányi olívaolajjal meglocsoljuk.

  2. A csirkemellet felszeleteljük, és alaposan összeforgatjuk a felkockázott, fűszerezett olajos zöldségekkel. Letakarva, egy éjszakán át hűtőben érlejük.

  3. Másnap a hússzeleteket olívaolajon, elősütjük, megpirítjuk és félretesszük. Ugyanabban a serpenyőben amelyikben a húsok sültek beleborítjuk a pácoláshoz használt zöldségeket, megszórjuk, barnacukorral és felöntjük a borral. Ezután vissza helyezzük a húsokat a raguba és gyenge lángon, fedő alatt 15 perc alatt készre pároljuk.

  4. Közben elkészítjük a polentát. 1 liter vizet felforralunk, sózzuk, hozzáadjuk a kukoricadarát és folyamatos kevergetéssel 15 perc alatt készre főzzük; az utolsó pillanatokban belekeverjük az aprított fűszereket és a tűzről már levéve, a vajat is.

  5. Tálaláskor a polentát a tányérra rakjuk, a közepébe mélyedést készítünk és a cukkinis-paradicsomos raguból merünk bele egy keveset, majd ráhelyezzük a hússzeleteket, és ismét egy kis ragut teszünk rá.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére