Paradicsomos ciabatta

  • 4 adag

Ha van egy kis extra időnk, akkor nyugodtan megpróbálkozhatunk azzal, hogy a pékáruinkat is magunk készítsük el. Ráadásul a ciabatta esetében a formázással sem nagyon kell bíbelődni.

A receptet köszönjük Citromdisznónak! 

Elkészítés
  1. Minden hozzávalót összegyúrunk. Mi egy dagasztógéppel oldottuk meg a műveletet. smiley

  2. Egy tepsit kikenünk olívaolajjal és eligazgatjuk benne a tésztát, hogy körülbelül 2 cm vastagon legyen. Akkora tepsit válasszunk, hogy a tésztának legyen helye minden irányba kelni.

  3. Letakarva a duplájára kelesztjük.

  4. Kelés után liszttel meghintett deszkára borítjuk, a tetejét is meghintjük liszttel, és pizzavágó segítségével 8 egyenlő nagyságú darabra vágjuk.

  5. 200 fokon körülbelül 30 percig sütjük szilikonos sütőpapírral borított lemezen.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére