Paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások
Elkészítés
  1. Olajon megdinszteljük a vöröshagymát és a fokhagymát, majd a felét hozzáadjuk a darált húshoz.
  2. Ráütjük a tojást, fűszerezzük és alaposan összegyúrjuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle.
  3. Abban a serpenyőben, amiben a vöröshagymát dinszteltük, olajat hevítünk és a gombócokat elősütjük. Egyszerre mindig csak annyi gombócot tegyünk a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér és könnyen tudjuk forgatni.
  4. Miután az összes gombót elősütöttük, visszatesszük a serpenyőbe a maradék dinsztelt vöröshagymát, ráöntjük a vörösbort és összeforraljuk.
  5. Beletesszük a paradicsomlét, az olajbogyót, a bazsalikomleveleket, a balzsamecetet, majd sózzuk, borsozzuk és egy kevés kristálycukrot is adunk hozzá.
  6. Ha felforrt a mártásunk, mérsékeljük a tűzet, visszatesszük a gombócokat és fedő alatt puhára főzzük.
  7. Spagettivel tálaljuk.
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére