•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Paradicsomos káposztafőzelék

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Egy diónyi vöröshagymát vágjunk apróra, és 2 evőkanál étolajon üvegesre pirítjuk
  2. 80 dkg fehér káposztát tisztítsunk meg, és torzsája nélkül vágjuk fel 0,5 cm széles szeletekre, majd tegyük a hagymához
  3. Szórjunk rá fél mokkáskanál sót, öntsünk rá 1,8 liter paradicsom ivólevet, és fedő alatt, időnként megkeverve főzzük kb
  4. egy és negyed órán keresztül, amíg megpuhul
  5. 2 evőkanál liszthez tegyünk annyi olajat, amennyit felvesz, és élénk tűzön habzásig hevítve készítsünk belõle rántást
  6. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni, majd állandó kevergetés mellett engedjük fel annyi hideg vízzel, hogy tejszín sűrűségű legyen
  7. Ezt öntsük a főzelékhez, és gyakran megkeverve főzzük még 5 percig, hogy besűrűsödjön
  8. Végül adjunk hozzá 5 dkg mézet, és forraljuk össze a káposztával
  9. Tehetünk bele méz helyett cukrot is, de vigyázzunk, hogy fokozatosan adagoljuk hozzá, és igazítsuk a szánk ízéhez a mennyiséget
  10. Tipp Ha nyáron nyers paradicsomot vagy télen sűrű paradicsomlevet használunk, akkor ne hígítsuk fel ivólé sűrűségűre
  11. Inkább először 6 dl vízben kezdjük el főzni a káposztát
  12. És amint a víz elpárolgott, öntsünk rá 1,2 liter rostos paradicsomlevet, és lassan forraljuk tovább, amíg a káposzta megpuhul

#okostipp Melegen, gombás szójafasírttal vagy szójás Stefánia vagdalttal tálaljuk. Hűtőszekrényben tároljuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére