•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Paradicsomos tészta (Capellini al pomodoro)

Hozzávalók
  • capellini száraz tésztaérett paradicsomok friss bazsalikom só, bors,olíva olaj fokhagyma
  • capellini száraz tésztaérett paradicsomok fokhagyma friss só, bors,olíva olaj bazsalikom
  • capellini száraz tésztaérett paradicsomok fokhagyma friss bazsalikom só, bors,olíva olaj
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A paradicsomokat négybe vágjuk, majd egy kisebb edénybe 2 kanál olíva olajon megpároljuk a fokhagymát
  2. Ne pároljuk túl pirosra, mert attól keserű íze lesz a szósznak
  3. Tegyük hozzá a paradicsom szeleteket és a bazsalikom leveleket
  4. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk
  5. Amikor már lejön a paradicsom héja, vegyük le az edényt a tűzről, a szósz elkészült
  6. Fedjük be és hagyjuk így pár percig
  7. Eközben a capellinit ropogósra főzzük
  8. Miközben a tészta fő, egy villával kavarjuk meg a paradicsomszószt
  9. A lejövő héját vegyük ki belőle, így a szósz selymesebb lesz
  10. Amikor a tészta már megfőtt, szűrjük le
  11. A capellinis tálba tegyünk egy kanál olíva olajat és ezzel kavarjuk össze
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére