•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Parfékockák

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A csokoládét reszeljük le nagy lyukú reszelőn
  2. Készítsünk elő 2 darab jégkockatartót és 2 darab jégkockatartó nagyságú fóliát
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a mézet és a reszelt csokoládét
  4. Gyorsan megtöltjük a masszával a jégkockatartó üregeit, és fóliával letakarjuk
  5. Azonnal betesszük a mélyhűtőbe
  6. Legalább 3 órán keresztül fagyasztjuk
  7. Tálalás előtt előkészítjük a desszert díszítéséhez szánt anyagokat, például tejszínhabot, reszelt csokoládét és friss vagy befőtt (lecsurgatott) gyümölcsöt
  8. Jó, ha előzőleg a kompótos tálkákat vagy a kehelypoharakat is előhűtjük, mert így a parfé nehezebben olvad el
  9. Közvetlenül fogyasztás előtt a megtöltött jégkockatartót kivesszük a mélyhűtőből, és 5 percnyi várakozás után - ugyanúgy, mint a jégkockát - a parfékockákat kitördeljük belőle
  10. Feldíszítjük az előkészített hozzávalókkal, és azonnal tálaljuk
  11. A parfé akkor jó igazán, ha nem túl édes
  12. Ugyanígy készíthetünk gyümölcsös parfét is
  13. Ez esetben a gyümölcsöket összezúzzuk, vagy nagyon apróra vágjuk, és tejszínhabba keverjük
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére