Pásztortarhonya gazdagon

Hozzávalók
  • 6 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások
Elkészítés
  1. A vöröshagymát finomra, a húst, a burgonyát, a paprikát és a paradicsomot kockákra vágjuk, a szalonnát is felkockázzuk (ezt helyettesíthetjük a Maggi Füstölt Ízű ízesítő kockával), a kolbászt karikákra szeleteljük.

  2. A szalonna felét kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát, majd rátesszük az átnyomott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, csípős paprikát és 8-10 percig pároljuk.

  3. Hozzáadjuk az ízlés szerint sózott és borsozott húst, sózzuk. Pár percig együtt pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk mindkét MAGGI Pörköltszaft kockát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

  4. A maradék szalonnát kiolvasztjuk és aranybarnára pirítjuk rajta a tarhonyát.

  5. Ha a hús puhulni kezd, beletesszük a tarhonyát, a burgonyát, a kolbászt és készre főzzük. Az elpárolgó vizet pótoljuk, de mindig csak keveset. Mire kész a hús, és a tarhonya, valamint a burgonya is puha, ne maradjon rajta lé.

  6. Ha nem bográcsban készítjük, vagy nincs elég nagy lábosunk, akkor csinálhatjuk úgy is, hogy a tarhonyát külön főzzük meg és a végén keverjük össze a kolbászos, burgonyás pörkölttel.

#okostipp

Ha könnyebben szeretnénk elkészíteni ezt a nehéz ételt, a szalonna helyett használhatunk Maggi Füstölt Ízű ízesítő kockát.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére