•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Pekingi sült kacsa

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Tegyük a kacsát egy fazékba és öntsünk rá forrásban levő vizet
  2. Forraljuk 5 percig, szűrjük le és hűtsük ki folyó víz alatt
  3. Szárítsuk meg konyharuhán
  4. Kenjük meg a bőrét a méz, az ecet, a fehér bor és a forró víz keverékével, majd akasszuk fel hűvös, szellős helyre egy éjszakára száradni
  5. Másnap előmelegített sütőben süssük közepes hőfokon (200°C, gáz sütő 6-os fokozat) fél órát, majd kissé csökkentett tűzön (190°C, gázsütő 5-ös fokozat) további 40 percig, míg megpuhul
  6. Vágjuk le vékony szeletekben a bőrét (ezt tartják a legfinomabb falatjának) a melléről, az oldaláról és a hátáról, kb
  7. 5 x 7 cm-es darabokban
  8. Rendezzük egy előmelegített tálra
  9. Vágjuk le a szárnyát és az alsó combját, és a falatnyi darabokra vágott, bőr nélküli többi húsával tegyük egy másik tálra
  10. Evéskor venni kell egy zöldhagyma-„ecsetet", belemártani a hojszin-szószba és megkenni vele a mandarin-palacsintát
  11. A zöldhagyma ecsetet úgy készítjük, hogy mindkét végén bevagdossuk, és jeges vízben hagyjuk ecsetszerűen kinyílni, majd konyharuhával megszárítjuk, és hegyes zöldpaprikából vágott gyűrűt húzunk a közepére
  12. Tegyünk a palacsinta közepébe két csík uborkát és egy kevés felmetélt zöldhagymát, erre jön egy darab kacsahús és -bőr, ezután már csak össze kell tekerni, és sietni az evéssel, nehogy kihűljön
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére