•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Petrezselymes-fokhagymás gomba

  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Vegetáriánus

A gomba nemcsak pörköltben, rántva vagy levesben, de fehérjedús előételként vagy köretként is jól működik. Ez a változat akkor a legjobb, ha egészen apró szemű csiperkéből készítjük, a nagyobb fejeket bátran felezzük vagy negyedeljük. A lényeg, hogy a gomba hirtelen, jól piruljon át, miközben magába szívja a fokhagyma és a petrezselyem aromáit. Egyszerű pirítós kenyérrel tökéletes vacsora.

Köszönjük a receptet Piszkének

Elkészítés
  1. A gombákat alaposan megmossuk, a nagyobbakat felezzük

  2. Egy nagy serpenyőben felforrósítsuk az olajat és rádobjuk a gombát, majd nagy lángon megpirítjuk. Fontos, hogy nagy serpenyőt válasszunk, hogy a gombákat kényelmesen tudjuk majd összeforgatni a petrezselyemmel.

  3. Hozzáadjuk a fűszerkeveréket és saját levében, 8-10 perc alatt addig sütjük, míg a leve elpárolog.

  4. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem 3/4-ét, a gombát alaposan átforgatjuk benne, majd melegen vagy langyosan tálaljuk. Ekkor még meglocsolhatjuk egy kevés extra szűz olívaolajjal is, hogy a fűszeres szaftot az utolsó cseppig ki lehessen tunkolni mellőle.

#okostipp

A gomba elkészítve kifejezetten rosszul tűri a tárolást, ezért mindig csak annyit készítsünk belőle, amennyi biztosan elfogy.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére