•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Pikáns csirke zöldséges sültrizzsel

Hozzávalók
  • 2 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Húsos fogások

Ropogós, pácolt csirkecomb+színes, illatos sültrizs = a tökéletes pikáns vacsora!

Elkészítés
  1. A fűszerkeveréket elkeverjük 3 ek. olajjal, hogy páclevet kapjunk belőle.

  2. A csirkecombokat megmossuk, bekenjük a páclével és legalább 30 percet pihentetjük.

  3. Sütőbe tesszük és előbb alufólia alatt, majd anélkül készre sütjük 175 fokon.

  4. A zöldborsót kivesszük a mélyhűtőből, de nem gond, ha nem olvad fel teljesen.

  5. A rizst megfőzzük az utasítások alapján.

  6. Megpucoljuk a sárgarépát, a lilahagymát és a fokhagymát, majd felszeljük vagy apró kockára vágjuk a brokkolival együtt.

  7. Felhevítünk egy serpenyőt, olajat melegítünk benne, majd hozzáadjuk elsőként a hagymát. Ha kicsit megpirult, a répát és a brokkolit, majd a fokhagymát. Utána jöhet a borsó, hogy átmelegedjen. Majd az egészhez hozzáadjuk az elkészült rizst.

  8. Ezt követően belekeverjük a szójaszószt, a szezámolajat és a chiliszószt. Nyugodtan adjuk hozzá több adagban, és kóstolgassuk közben, hogy a végeredmény igazán finom legyen. Alaposan összekeverjük és kicsit lepirítjuk.

  9. Az elkészült csirkével tálaljuk, a tetejüket újhagymával díszítjük, a rizst pedig a lime kifacsart levével ízesítjük.

#okostipp

ez a fogás kiváló módja a maradék főttrizs újrafelhasználásának

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére