Pikáns csirkefalatok indiai lepénykenyérrel

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Sokan szeretik a csípős ízeket, az ő kedvencük lehet ez az indiai beütésű gazdag csirkeétel. A tejszín zsírtartalma kicsit enyhíti is a csípősséget, és mivel pillanatok alatt kész van, belefér egy igazi házi indiai lepénykenyér, a naan elkészítése is, hogy teljes legyen az élmény.

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A liszt felét keverjük el a szárazélesztővel és a vízzel, hagyjuk 15 percet állni meleg helyen.

  2. Keverjük hozzá a maradék lisztet, sütőport, joghurtot és sót, hagyjuk állni 1 ek. olajjal kikent tálban.

  3. Gyúrjuk át 1 percig, adjunk hozzá még egy evőkanál olajat és hagyjuk ismét pihenni.

  4. Forrósítsuk fel a vajat egy nagyobb, mély serpenyőben és pirítsuk fehéredésig rajta a húst.

  5. Adjuk hozzá a fűszerkeveréket, öntsük fel a tejszínnel és kis lángon páruljuk össze 10-15 perc alatt. Ha közben nagyon besűrűsödne, kevés vizet adjunk a szószhoz.

  6. A tésztát gyúrjuk ekkor ismét át (így már teljesen simának kell lennie) osszuk 8 részre, és jól kiolajozott munkalapon nyújtsuk vékony kerek lapokká.

  7. Forró, tapadásmentes serpenyőben oldalanként egy-egy perc alatt süssük meg.

  8. A lepénykenyérre szedve tálaljuk a sűrű, csípős szószos csirkét.

#okostipp

Természetesen készen vett naan kenyérrel is tálalhatjuk, ami a nagyobb élelmiszer boltokban elérhető, de kiváló mellé az egyszerű rizsköret is.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére