Pikáns lencseleves

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások
Elkészítés
  1. A beáztatott lencsét leöblítjük, majd egy lábasba tesszük és felengedjük kb. 1,2 liter hideg vízzel. Hozzáadjuk az egy evőkanálnyi MAGGI Ízvarázs ételízesítőt, a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, az ízlés szerint felvágott sárga- és fehérrépát, valamint a babérleveleket.
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd lefedjük és kb. 40 perc alatt lassú tűznél megfőzzük.
  3. Egy evőkanálnyi mustárral ízesítjük, majd hozzáadjuk a felkarikázott virslit és a finomra vágott petrezselyemzöldet.
  4. A levest felforraljuk és már tálalhatjuk is.

#okostipp A mustár teszi kicsit pikánssá ezt a levest, de ha nem kedveljük, akkor természetesen kihagyhatjuk belőle, úgyis finom és laktató lesz.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére