•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Pikáns ropogós zöldség

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. 1
  2. a brokkolit szedjük rózsáira, a szárát és a sárgarépát pucoljuk, majd mossuk meg, és karikázzuk fel 2
  3. tegyük a zöldségeket kiolajozott tepsire, vagy sütőtálba, szórjuk meg a fűszerekkel (görögszéna, cayenne bors, lestyán, koriander, tört bors) és locsoljuk meg 1-2 evőkanál olívaolajjal, majd alaposan forgassuk össze az olajjal, fűszerekkel a zöldségeket, hogy jól bevonja a felületüket (ekkor még ne sózzuk, mert a só vizet köt meg a zöldségekből, így azok főni és nem sülni fognak) 3
  4. lefedés nélkül süssük fogkeményre a zöldségeket 190 fokon (gázsütőben 5-ös fokozat) kb
  5. 10 perc alatt 4
  6. amíg a zöldségek sülnek, készítsük el a "panírt", a fokhagymát tisztítsuk meg és szeljük vékony karikákra 5
  7. serpenyőben, kevés olívaolajon pirítsuk lágy aranybarna színűre a fokhagymát (ne égessük meg, mert keserű lesz) és a magokat, majd egy csipet sóval ízesítsük, adjuk hozzá a zsemlemorzsát és pirítsuk meg 6
  8. ha a zöldségek megsültek, merjük át a morzsára és forgassuk össze alaposan Praktikák: - más zöldségekkel is elkészíthető - a képen látható "panír" teljes kiőrlésű tönköly kenyérből készült A receptet a Receptműves ajánlotta
  9. Köszönjük!
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére