•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Pikáns szilvachutney

Hozzávalók
  • 5 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Vegetáriánus

A chutney indiai-angol eredetű, sűrű szósz, ami egyszerre fűszeres, savanykás és édes. Az alapja általában valamilyen gyümölcs (alma, szilva, rebarbara), a hozzáadott ecet pedig tartósítószerként működik. Pikáns kísérője bármilyen húsételnek, ez a csípős változat pedig hamburgerszószként is megállja a helyét!

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A szilvát kimagozzuk, az almát meghámozzuk és a magházát kivágjuk.

  2. A gyümölcsöket felkockázzuk, a hagymát kis kockákra aprítjuk.

  3. Minden hozzávalót – és az alma levágott héját is, így alig megy valami kárba gyümölcsből – összekeverünk egy vastag aljú lábasban, és egészen kis lángon, lassan főzzük. Kb. 1 óra szükséges ahhoz, hogy sűrű, lekvárszerű állagot kapjunk.

  4. Ha kész, a szét nem főtt almahéjakat eltávolítjuk. Húsok mellé tálaljuk.

#okostipp

Ha sterilizált üvegekbe töltjük, és dunsztban hűtjük ki, olyan hosszú ideig tárolhatjuk, mint bármelyik  gyümölcslekvárt.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére