•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Pillangó torta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A tojást 2 evőkanál vízzel, cukorral és sóval 10 percig verjük
  2. A sütőport összekavarjuk a keményítővel és mogyoróval, majd hozzáadjuk a tojáshoz
  3. Egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a keveréket, majd 190 fokos sütőben sütjük 30 percig
  4. Miután kivesszük hagyjuk kihűlni, s utána két lapra vágjuk, aminek a közepét megkenjük málna lekvárral
  5. Krém: a tojássárgákat gőzfürdő felett kikavarjuk vanília cukorral és 30 g cukorral
  6. Hozzáadjuk az olvasztott csokit
  7. Felverjük az 500 ml tejszínt
  8. A zselét feloldjuk vízben és összekavarjuk 5 evőkanál tejszínhabbal
  9. Ezt hozzáöntjük a többi tejszínhabhoz és tovább verjük
  10. A krémhez hozzáadjuk a gyümölcsöket is, bevonjuk vele a tortát, majd legalább 2 órára betesszük hűtőbe
  11. A tortát két félbe vágjuk és a kerek oldalukkal egymásnak háttal elhelyezzük őket
  12. Felverjük a 150 ml tejszínt s ezzel a habbal megrajzoljuk a pillangó formáját
  13. A tortát ízlés csokigolyókkal és málnával díszitjük
  14. A pillangó torta receptet Sava Laura ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére