•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Piroska palacsinta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Töltelék: felvágjuk a hagymát és paprikát és egy serpenyőben forró olajban pároljuk
  2. Amikor a hagyma megüvegesedett és a paprika is megpuhult, hozzáadjuk a megmosott és apróra vágott paradicsomot
  3. Mikor az levet eresztett, adunk hozzá sót és borsot, valamint ízlés szerint csípős fűszerpaprikát
  4. Megvárjuk míg elfő a leve, majd levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni
  5. Lap: egy tálba 400 g lisztet teszünk, a közepébe pedig beletesszük a langyos tejben feloldott élesztőt és egy evőkanál cukrot
  6. Mikor megkelt az élesztő, hozzáadjuk a langyos vizet, tejet, sót és jól öszekavarjuk
  7. 15 percig hagyjuk pihenni majd 10 egyenlő részre osztjuk
  8. 5 darabot kinyújtunk, s megkenjük olajjal
  9. Meglisztezzük felül és alul, egymásra tesszük, majd a kivajazott és lisztezett  tepsiben kinyújtjuk
  10. A hideg tölteléket elegyengetjük és megszórjuk reszelt sajttal
  11. A másik 5 lapot ugyanígy kinyújtjuk és rátesszük a töltelékre
  12. , megkenjük tojássárgájával, felszeleteljük és minden részre teszünk egy szelet paradicsomot
  13. 30 percig hagyjuk kelni meleg helyen, majd 180 fokos sütőbe tesszük 20-30 percre (az utolsó 10 percre letakarjuk alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje)

#okostipp Hidegen vagy melegen előételként tálaljuk. A piroska palacsinta receptet Pocahontas ajánlotta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére