•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Piskóta (alaprecept)

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Szétválasztjuk a tojásokat
  2. A tojások fehérjét egy kis csipet sóval kemény habbá verjük egy műanyag vagy fém tálban
  3. Amikor már olyan kemény a hab, hogy a tlból nem esik ki fejjel lefelé fordítva, beleteszem a tojássárgáját, a sütőport, a vaníliacukrot, majd a cukrot lassan belekanalazva, és tovább keverem robotgéppel vagy habverővel
  4. Ha egyenletesen elkevertük, szórjuk bele az öt kissé púpozott evőkanál lisztet a tálba
  5. Kanállal keverjük el benne óvatosan, majd a legalacsonyabb fokozaton folytassuk a keverést a robotgéppel addig, amíg ismét egyenletes nem lesz a massza
  6. Kivajazott és kilisztezett tepsibe öntsük bele (de használhatunk sütőpapírt is helyette), 180 fokos előmelegített sütőbe tegyük, ahol fél óra alatt megsül
  7. Akkor lesz kész, amikor a a beleszúrt fogpiszkálót kihúzva már nem ragad rá nyers tészta
  8. A sütő ajtaját nem szabad sokatnyitogatni, mert könnyen összeesik a süteményünk

#okostipp Tehetünk rá pudingot, amellyel gyümölcstortát készítünk. A joghurttorta alapjaként is használhatjuk, illetve tortát is készíthetünk, ha két vagy három felé vágjuk széltében.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére